Kuverter

2

Tid:

1 t. 10min

Type:

Aften

Anbefalet fin:

Crianza – Vina Ijalba.

 Om denne opskrift

By: Hanne Stysiek

Ideen til denne ret har jeg fået efter et besøg i Barcelona hvor vi nød denne fantastiske spanske hofret.

Nyd den sammen med et godt glas spansk vin.

 

Du skal bruge:

  • 200 GRAM FLÆSKE PØLSER
  • 200 GRAM KANIN ELLER KYLLINGEKØD
  • 4 STORE REJER
  • 4 JOMFRUHUMMER
  • 1 BLÆKSPRUTTE
  • 2 RØD- OG GRØN PEBERFRUGTER
  • 1 RØDLØG OG 2 FED HVIDLØG
  • 4 TOMATER
  • 150 GRAM GRØNNE BØNNER
  • 1 KG BLÅMUSLINGER
  • 400 GRAM RIS (4PERS.)
  • SAFRAN, SALT KRYDDERIMIX, EXTRA JOMFRU OLIVENOLIE

Ingredienser for fiskesuppen:

300 gram fiskeben – 1 fraskåret fiskehoved – 1 stor tomat – 1 løg – 1 fed hvidløg,

Sådan gør du:

KOG DET HELE i en stor gryde med 4 LiTER VAND.

Hvis man samtidig starter op med paella’en og fiske suppen, så er begge dele være parat når der skal serveres.

  1.:  Læg blåmuslingerne i en gryde med ca. to centimeter vand, tag dem op når de åbner sig, fjern dem der ikke er åben, læg de åbne dampede blåmuslinger i en skål, hæld ikke vandet fra gryden vi skal bruge det til paella ris.

  2.:  Tag en stor teflonpande kom olivenolie på læg kød og pølser med salt på panden. når kødet er brunet på alle sider, tag det af panden og læg i skål.

 3.:  Samme proces med rejerne og jomfruhummer, salt dem kom vand på panden og kog max. 5 minuter, de smager bedre hvis de ikke er hård kogte, lægges i skål. Tag blæksprutten og vask den under vandhanen, skær blæksprutten i små stykker, lad dem tørre på en køkkenrulle, kog dem på panden ca. 15 minutter, til de har skiftet farve.

 4.:  kom peberfrugter og løg udsåret på panden, mix alle ingredienserne i 8 minutter indtil løgene har gennemsigtig kulør.

Her starter hvad jeg kalder “sofrito” det er den mest vigtige del af paella, hvis sofrito’en bliver god, vil resten også blive god. Tilsæt nu på panden tomater og hvidløg i små stykker, lidt ad gangen, bliv ved med at røre med en træske, vær tålmodig, det tager tid, panden skal have middel varme, man vil se at nu dannes tomat saucen på panden, kom  extra jomfru olivenolie på panden til det bliver møkere, som er signal til at sofrito’en er klar.

  5.:  Skold de små hjertemuslinger i saltet vand for at fjerne alt sandet, vask denm og læg hjertemuslingerne på panden de vil nu åbne sig, læg låg på, tag låget af når de er åbne, rør rundt i sofrito’en, læg nu alt kødet fra skålene på panden og rør forsigtig, tilsæt de kogte ris, mix ingredienserne på panden, rød med træske i 3- 5 minutter, tilsæt nu safran og den kogende fiskesuppe, 10 minutter efter lægges rejer, jomfruhummer og blåmuslinger på, server!